neděle 17. září 2017

Už pojedeme do Rumunska

Plánujeme cestovat a  Rumunsko volááá!!! Prosím pomozte nám doplánovat cestu.

Zbývá pár dnů do odjezdu :-) A my se válíme v posteli a zjišťujeme, že námi vybraný kemp je zavřený :-O


Snídaně v posteli


‌Celé léto sleduji, jak všichni někam cestujete a tak konečně přišla řada i na mě. Proto dnešní náš sobotní večer byl v procesu plánování. Pěkně doma u krbu v křesle jsme seděli s vínkem....neee kecám. Taková idylka to nebyla. Krb nemáme, křeslo je pouze objednané a večer jsme jeli pro mou švagrovou (ofociálně od minulé soboty), tak i bez vína. Ale grilovali jsme! :-D A to už je pravda. U toho jídla nám to jde nějak lépe, tak dnes pokráčujeme snídaní. Možná už je to vlastně brunch.




‌A proč píšu?? Pomožte nám prosím dotvořit naši cestu. Budeme vyrážet dvěma auty. První větší zastávkou nám bude Budapešť ještě v Maďarsku, kde strávíme noc. A po prohlédnutí města budeme vyrážet už směr Rumunsko. A našimi zastávkami bude město Arad, Banát, Sibiu, u Brašova se zdržíme v horách. Poté budeme pokračovat na sever.... Doufáme, že poznáme Draculovy hrady. Vidíme to to na různé túry, tak uvidíme, jak to dopadne. Určitě Vás postupem času taky budu informovat.

‌Tak prosím o typy, nápady a různá doporučení :-) Doufám, že jídlo budeme dokupovat cestou...mám správnou představu o obchodech? A doufám, že mě potká teplejší podnebí, než tomu máme právě v ČR, hmm??

‌Už se ladíme na cestu, tak nám pomožte se pořádně těšit!
‌MichaelaInMalta + others 5 people to Romania

1 komentář:

  1. Určitě bych se zastavil v Sigishoaře, pokud máte čas tak projet Transfagarasan, pěkná zastávka je určitě i Cuerta de Arges. Z hradů je Bran asi nejslabší, ale to už jste se asi dočetli všude možně :) Pokud máte po cestě Hunedoaru, nevynechal bych Corvin Castle, pojedete-li kolem Cluje, doporučuju solné doly Salina Turda, prima zážitek.
    Ceny - EU to tam (bohužel) celkem srovnala, takže obchody úplně stejné jako u nás, cenově v podstatě taky, něco možná mírně levnější, ale nijak zásadně (zkušenost z letošního srpna)...

    OdpovědětVymazat