středa 6. července 2016

Trenckovou roklí podél Loučky

Na chvíli jsem město nechala městem a nastal čas na přírodu. Začala jsem den projíždkou silnými stroji Harley Davidson (to, abych se trochu pochlubila ;-)). Prostě parádní projížďka. Poté přišla chvíle na 18 kilometrů po vlastních nohách.





Start a cíl: Střítěž

Mapa:


Převýšení:



Proč Trenckovu rokle?
František Baron de Trenck byl legendární bojovník, který se jedno období schovával právě v této rokli. Vyznačoval se neposlušností, tvrdostí v boji, odvahou a několikrát byl odsouzen k trestu smrti. Ve službách byl i u Marie Terezie.

Popis a fotky:
Místo je oblíbené jak mezi chataři a trampi. Velká část trasy vede po modré a červené turistické značce podél řeky na strmých svazích mezi stromy, proto je trasa vhodná především v teplých letních měsících. Trasa může být občas nebezpečná, jelikož se stává kluzkou po dešti.
Člověk se může kdekoliv ochladit ve studené vodě v řece nebo ve dvou studánkách, které cestou nemůžete minut. Cestou lze potkat dvě studánky, vodní mlýny, vodopád a další pěkná zákoutí.
Dávejte si pozor, pokud půjdete stejnou trasu, kterou popisuji, abyste asi po 1 km od Trenckovy rokle po červené sešli doleva na lesní cestu a pokračovali stoupáním do Drahonína.


ji









Baron Trenck


Vodopád








Žádné komentáře:

Okomentovat