středa 25. května 2016

Dalších 34 kilometrů - cyklotoulky 2


Tentokrát jsem na projížďku vyrazila s mým "běhacím partnerem". Hold tentokrát nám běh nebyl dost dobrý, tak jsme změnili způsob sportování :-) A ještě, že jsme to udělali, protože bysme o hodně přišli. Počasí bylo nádherné, bylo na co koukat a objevovali jsme nové trasy a kouty, hlavně ty občerstvovací. Ale abych zase nepřeháněla, občerstvovací přestávka byla jedna pod Drátníkem v nové restauraci U Kolouška. I když restaurace je přehnané pojmenování. Ovšem venkovní posezení mají krásné a místo velmi dobré, jelikož kolem projde mnoho turistů a projede ještě více cyklistů :-)






A kudy jsme to jeli?
Start byl stejný jako při minulé vyjížďce. Start byl z Nového Města a nabral se směr Tři Studně přes medlovské údolí. Odtud do Fryšavy, kde jsme díky mému uvážení špatně odbočili. Ale jak se říká "vše zlé je k něčemu dobré". Takže díky tomu jsem objevila nové cesty. A ten den to nebyla ani první a ani poslední. Abych se vrátila zpět k trase, ve Fryšavě jsme před restaurací odbočili v levo. Poté jsme kousek po žluté mířili směrem k Devíti skalám. Ale u chalupy, která je na obrázku jsme to vzali mimo žlutou do prava.

Chalupa nad Fryšavou


Lesem jsme dojeli na Blatka, kde jsme pro změnu nabrali směr Milovy, ale ve správný moment při sjezdu odbočili v levo na Blatiny (je tam cedule ukazující směr). V lese jsme viděli pracovat koně, vytahoval klády k cestě. Hold v chráněné krajinné oblasti jsoz stroje ještě zapovězeny.

Kůň při práci


Dojelo se do Blatin, kde jsme měli za zády Malinskou skálu. Ta má kolem sebe vykáceny stromy, tak i výhled je o dost lepší než býval, ale nedoporučuji na ni jezdit na kole. Na Blatiny jsme jeli směrem k Drátníkům, ale skály známe oba dobře, tak jsme zastávku měli u kamenů na počest Radka Jaroše.

Kámen s Malinskou skálou v pozadí


Vrátili jsme se kousek zpět k již zmiňované restauraci. Tady jsme si dopřáli malou odměnu a nabrali síly na cestu zpět, protože jsme dobře věděli, že nás hned čeká kopec. K němu jsme se z restaurace vrátili směrem k Malinské skále, ale po několika metrech odbočili do leva a jeli jsme až do Krátké. Z Krátké do Kadova a v Kadově bylo odbočení do leva opět do lesů po asfaltové cestě. Z té jsme se vydali odbočkou v pravo, blízko medlovskeho rybníku, přes pastviny, až jsme se vraceli opět medlovským údolím zpět.
Doufám, že taky vyrazíte na kolo. A třeba právě na tuto cestu, když jsem ji tak podrobně popsala.

Žádné komentáře:

Okomentovat