úterý 21. června 2016

Family trip na Velké Dářko (43 km)

Akce bez větších příprav a domlouvání jsou někdy nejlepší. A rodinné vztahy se musí utužovat a proč ne zrovna v neděli u sportování.


Velké Dářko


Vyráželo se jak jinak, než z Nového Města Medlovským údolím směrem na Tři Studně. Pokračovalo se dále na Sklené.






Kříž u Skleného

Ze Skleného jsme jeli po zelené směrem do Světnova. Trasa vede krásnou přírodou a pouze se tady klesá. Ale to už jste se mohli dozvědět z minulých příspěvků na blogu, tak budu pokračovat dál.

Cesta ze Skleného do Světnova


Světnov


Cesta u Světnova


Přejeli jsme hlavní cestu směrem na Pardubice, Prahu atd. až jsme přijeli do Polničky. Poblíž je občerstvení Vagón, které doporučuji především rodinám s dětmi. Místo znám více jak 10 let a stále se mění a rozšiřuje škála nabízených aktivit.
U Velkého Dářka jako vždy ne málo foukal vítr, tak nám bohatě stačila projížďka po hrázi. Shlédli jsme sochu Michala Olšiaka a jelo se zpět. K tomu přispěla také mračna, která se pomalu a jistě blížila k nám.


Dařbucha Michala Olšiaka





Neodolala jsem zastávce na žďárském zámku patřící Kinským. Na zámku bylo plno aktivit pro dospělé i menší. Ovšem my jsme měli ještě nějaký ten kousek cesty před sebou, tak jsme se nezdrželi příliš dlouho.


Nádvoří žďárského zámku


Zelená Hora

Zdržování ani nebylo vhodné, jelikož déšť nám byl v patách. I Martina Sáblíková kolem Zelené Hory jen projela a nevydávala se nikam dál. To byl totiž ten nejrozumnější nápad, protože nás bouřka dostihla hned ve Vysokém. Pak se nám podařilo přejet do Lhotky. V místní hospodě nám bylo razeno, kam jdou mraky, odkud se to odrází, ale stále pršelo :-D Když se udělalo lépe, pokračovalo se do Jiříkovic, kde jsme v autobusové čekárně přečkali největší liják. Nakonec jsme téměř suchý přijeli dom.

Pohled u Vysokého


Zazvonil zvonec a pohádky je konec.





Žádné komentáře:

Okomentovat