neděle 20. března 2016

30 kilometrů Českým rájem

Výlet byl zveřejněn na poslední chvíli, proto jsme si užili trochu soukromí ve třech;-) Vyráželo se z Nové Paky za poměrně chladného počasí. Nasadili jsme tempo a za chvíli nám bylo fajn.





Mrkněte tady na mapku naší trasy: https://mapy.cz/s/qGh8


Sraz byl v Nové Pace, odkud jsme si to přes sjezdovku mířili směrem k zříceninám. Zpočátku žádný náš cíl nebyl vidět, za to jsme měli krásné výhledy na Krkonoše. Viděli jsme kopce plné sněhu a zde nápad "víkend na sněžnicích" se zdál čím dál reálnější. A vy už víte, jak víkend v Jeseníkách dopadl a pokud ne, dočtete se na blogu ;-) A moje borůvka na palci taky mluví jasně.




Postupně jsme došli k první zřícenině hradu Kumburk.


Kumburk



Důkaz v mé podobě, že jsem byla na Kumburku



Výhledy z Kumburku





A nezapomeňte, na této trase obzvlášť, pokud vyrazíte mimo sezónu je tu pouze jedna možnost občerstvení (mimo osobní zásoby). Proto zmiňuji restauraci Klepanda.

Další zříceninou byl Bradlec.


Bradlec

Bradlec



Pod bývalým hradem leží na pohled nádherná vesnička a dovolují si tvrdit, že se zde od počátku mnoho nezměnilo. Ba naopak si umím představit, jak tady lidé žili. Krásné místo s ještě krásnější atmosférou.






Stihli jsme se pokochat nádherným do červeno-oranžova zbarveným západem, až jsem z toho zapomněla fotit. Za tmy a opět chladna jsme se vraceli do Nové Paky.

Přeji Vám pěknou neděli a PRVNÍ JARNÍ DEN.

Žádné komentáře:

Okomentovat